sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Ratsasteluja

Tiistaina mulla oli taas perinteisesti tunti ja tällä kertaa menin Ilarilla. Ilari oltiin juuri haettu laitumelta, tein perusharjaukset niin kuin aina ja varusteet hepalle. Tämän jälkeen katsottiin edellistä tuntia ja juteltiin niitä näitä. 
Ilari


Sitten koittikin mun tunnin alku haettiin hepat karsinoista ja mentiin maneesiin kiristettiin satulavyötä ja säädeltiin jalustimia ja sitten rampilta selkään. Alkukäyntejä pitkin ohjin maneesia ympäri ja sitten alettiinkin ottamaan alkuraveja ja alusta asti Ilari tuntu jotenkin reippaalta. Sitten itse tehtävään eli mentiin poikkihalkaisijoita ensimmäisenä käynnissä ja aina pysähdys keskelle ja poikkihalkasijalle käännyttässä ja poistuttaessa halkaisijalta takaosakäännöksellä. Ne meni meiltä ihan ok vaikka välillä ilari ei pysähdyksissä malttanu paikallaan pysyä ja takaosakäännöksissä itse tein virheitä välillä pohkeella ja ohjalla mut ihan hyviäkin käännöksiä tuli.
Ravissa takaosakäännökset pois ja pysähdykset sijaan otettiin käyntiin siirtyminen ne meni ihan hyvin, vaikka välillä itse tein liian hätäisen näköisen siirtymisen mutta ihan pehmeitäkin siirtymisiä tuli. Sitten taidettiin ainakin toiseen suuntaan ottaa ravista pysähdyksiäkin.
Laukkaa otettiin niin että ravista käyntiin siirtyminen ja käynnistä laukannosto. vasempaan meillä nousi helpommin väärä laukka ja tehtiin voltti josta uusi laukannosto ja tuli vasenlaukka. Usein saatiin laukka pukkien kera. Mutta ainakin nousi laukka kivan nopeasti ja lennokkaasti. 

Ravia otettiin välissä ennen suunnan muutosta volteilla jossa Ilari meni oikein mukavassa muodossa ja muutenkin oikein mukavasti liikkui. Laukkojen jälkeen vähän vielä volteilla mentiin ravia ja sitten kevyttäravia ympyröillä Ilari liikkui oikein hyvin. Ja sitten vielä loppukäynnit. laitoin tekstien väliin vähän kuvia että olisi kivempi lukea.
Lauantaina menin Tysonin ratsastamaan. Siinä kahdentoista maissa tallille tulin ja lähdin ettimään missä laitumella poika on ja löysin lopulta! :D Herra olikin pyörinyt oikein kunnollalaitumella väristä päätellen. Talvella otettu kuva


Vihdoin kun sain puhtaaksi alkoi harjan selvitys, yllättävän helposti tällä kertaa selvitttiin siitäkin. Harja leteille ja varusteet päälle ja lähdettiin kaverin kanssa maasotilemaan minä ja Tyson kärjessä. Ravipätkällä ja laukkapätkillä mentiin herran kanssa vissiin aika lujaa kun eivät meinaneet pysyä perässä takana. 
Maasto meni oikein mukavasti ilman mitään ongelmia ja sääkin oli mitä parhain!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti