sunnuntai 2. elokuuta 2015

Kuulumisia

Tiistai


Menin Puoli yhden maissa tallille Onnin luokse. Hain sen ja tällä kertaa oli tiedossa koulua kentällä. Laitoin punaiset pintelit Onnille jalkoihin kuvissa näyttää enemmän oranssilta kuin punaselta ja siihen sopivan punaisen huovan satulaan. Kentällä perus työskentelyt alkuverkassa. Sitten käynnissä voltteja, avoja ja taivutuksia. 


 Ravissa temmonvaihteluja, ravin hidastamista ja nopeentamista. Avoja pitkillä sivuilla ja myötä- ja vastataivutuksia pitkillä sivuilla myös. Sujui aika kivasti ja onni taipui oikein hyvin kovan työn jälkeen.


Laukassa oikein reippaasti  työskentelyä ympyrällä ja kenttää ympäri. Loppuverkka taas perus ympyröillä pidemmin ohjin.


Ratsastuksen jälkeen onnin huuhtelu, varusteet pois ja karsinaan odottamaan että kengittäjä saapuisi. Kengittäjän saapvuttua onni ol ensimmäinen kengityksessä ja sen jälkeen tallin toinen hevonen myös. Siten vietiin hevoset ulos laitumelle ja lähdin kotia päin ajamaan.

Onni kengitettävänä


Olin ihan hetken aiakaa vain kotona ja lähdin tunnille päin ajamaan. Mulle oli laitettu Ager mutta se oli menossa jo edellisellekkin tunnille niin ei tarvinnu mun sitä varustaa. Menin katomaan tuntia niin kauaksi aikaa kunnes oma tunti alkaa. Tunnilla aiheena oli temmonmuutokset.  Ager oli tosi miellyttävä tratsastaa ja temmonmuutokset suju hyvin pidennys paremmin kuin hidastus. Laukassa jakaannuttiin ympyröille ja siinä temmonmuutoksia. Ensin normilaukkaa, sitten reippaampaa laukkaa ja sitten hitaampaa ja taas normilaukkaa. Tunti meni kmun mielestä kaikin puolin hyvin ja tykästyin Ageriin.


Keskiviikko

Menin ensimmäiseksi Onnin ratsastamaan kentälle. Mentiin puomeja ja pituushalkasijalla peruutusta, taivutuksia ja väistöä. Puomit meni oikein kivasti kun tahti pysyi tarpeeksi reippaana. Ja sain onnin oikeein herkäksi ratsastaessa ja pysähdys suoraan ravistakin onnistu! Ja Onnikin oikein innostu laukassa puomeista meinattiin nimittäin mennä lujaa ja minä selässäkin taisin innostua. Mutta hyvin pysy jarrutkin matkassa mukana. Ja sitten matka jatkui kohti Tysonia menin kaverin kanssa maastoilemaan reilun tunnin lenkille metsään. Oikein kivasti meni lenkki ja otettiin pari laukkapätkää. Tyson otti perinteisesti pari kertaa alkumatkasta jumit mutta sitten jatku matka kivasti. 


Torstai

Onnilla pidin kevyemmän päivän ja mentiin noin tunniksi maastoilemaan ilman satulaa. Ihmeteltiin marjastajia, polkupyöräilijöitä, autoja, peräkärryjä, lentokoneita, käveliöitä. Mutta mitään säikkymisiä ei tullut. otettiin vähän ravia ja laukkaakin mutta pääasiassa käyntiä mentiin ja ihailtiin maisemia.Saatiin sadekuurokin niskaan loppumatkalla. Lenkin jälkeen varusteet pois, harjaus ja ötökkämyrkkyä lisää. Takaisin laitumelle ja lähdin takaisin kotia ajamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti